Frontfolies, aluminium (al of niet geanodiseerd), glas en kunststoffen kunnen bedrukt worden met behulp van digital printing. Digitaal drukken geeft je absolute ontwerpvrijheid. De enorme flexibiliteit om het grafisch ontwerp eenvoudig aan te passen, resulteert in een ideale oplossing voor kleine series, complex grafisch design, fast prototyping en het efficiënt toepassen van doorlopende nummers, barcodes en QR-codes.  

Wij werken in onze productie momenteel met zes digitale druklijnen om onze materialen te bedrukken. Omdat dit digitale drukproces stofgevoelig is, staan onze machines in de cleanroom. Het grote voordeel van digital printing is dat elke afbeelding kan variëren. Hierdoor is het mogelijk om continu wisselende logo’s voor branding, oplopende nummering, barcodes en QR-codes te realiseren. Het digitaal drukken combineren wij, waar technisch zinvol en kostenbesparend, met zeefdruk. 

De diverse materialen die wij bedrukken, voor ons productportfolio, zijn:

  • aluminium, wel of niet geanodiseerd (alugraphics);
  • polycarbonaat;
  • polyester;
  • PMMA;
  • glas.

Digitaal drukken met aluminium 

Alugraphics is onze merknaam voor het digitaal bedrukken van aluminium. De geanodiseerde platen of onderdelen gaan altijd direct, vanuit het anodiseren, door naar onze Clean Room, waar digitale drukmachines aanwezig zijn. Op deze manier is de kans op stofinsluiting in het drukwerk geminimaliseerd en dus het drukwerk optimaal. 

Voordelen van alugraphics:

  • zeer bestendig tegen uv, mechanische-, chemische- en weersinvloeden
  • hoge maatnauwkeurigheid 
  • lage instelkosten bij zeer veel kleuren
  • de oppervlakte finish kan zowel hoogglans, zijdeglans als mat zijn
  • ongelooflijk flexibel inzetbaar 

Omdat het drukwerk, als een tatoeage  in de anodiseerlaag zit, is het zeer kras- en chemisch bestendig. Dit maakt het dus perfect inzetbaar voor industriële toepassingen. Een mooi voorbeeld zijn de typeplaten die BMW bij ons afneemt. BMW gebruikt tijdens het volledige productieproces van haar motoren digitaal gedrukte typeplaten.. De typeplaten bevatten alle relevante info van die specifieke motor en ondergaan dezelfde chemische processen als motor. Door de combinatie van de juiste kleeflagen en ons Alugraphics drukwerk blijven deze typeplaten perfect leesbaar. 

Bij aluminium typeplaten kan er met behulp van digitaal druk makkelijk doorlopende serienummers, barcodes en QR-codes gedrukt worden. Dit heeft als groot voordeel dat dit niet meer handmatig hoeft worden aangebracht en dus veel tijd en geld besparen kan. 

 

Digitaal drukken van fronfolies en membraanschakelaars

Naast aluminium kunnen kunststoffen ook prima digitaal bedrukt worden Bekende voorbeelden zijn polyester frontfolies. Deze frontfolies kunnen als decorfolie worden ingezet of als front van een Membraanschakelaar gebruikt worden. De combinatie van het design, de technische eisen en de oplage waarin het product geproduceerd moet worden, bepalen of digitaal druk interessant kan zijn. Digitaal drukken is namelijk niet altijd toepasbaar. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes.