Aluminium gieten is een techniek waarbij gesmolten aluminium in een matrijs wordt gegoten om een specifiek onderdeel of product te creëren. Sommer Benelux staat garant voor nauwkeurig en hoogwaardig aluminium gietwerk. Dankzij geavanceerde technologieën en expertise, zijn wij in staat om uw visie om te zetten in een tastbaar product.

Diverse technieken voor het gieten van aluminium

Elk gewenst product is uniek. Afhankelijk van de vorm, complexiteit en wensen van het product, selecteren we de juiste giettechniek. Hierbij wordt rekening gehouden met de productieomvang en de gestelde eisen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende aluminium giettechnieken die we hanteren:

De keuze tussen hoge en lage druk gieten hangt dus vaak af van de wanddiktes van het te produceren stuk. Het is daarom van belang om de juiste techniek te kiezen om de integriteit van het eindproduct te waarborgen. Uw visie gecombineerd met onze expertise zorgt voor een eindproduct van topkwaliteit.

Aluminium gieten voor diverse branches

Aluminium gieten is een proces dat uiteenlopende sectoren bedient dankzij de unieke eigenschappen en flexibiliteit van het materiaal. Bij Sommer Benelux hebben we ervaring in het gieten van aluminium voor diverse branches:

 • Industrie
 • Automotive
 • Automatisering
 • Agrarisch
 • Medisch
 • Consumenten
 • Maritiem

 

Gieten in verschillende legeringen

De gekozen techniek heeft direct invloed op de type legering die optimaal is voor het beoogde eindresultaat. Voor het gieten van aluminium gebruiken we andere legeringen dan voor extrusie van aluminium of frezen. Bij extrusieprocessen wordt bijvoorbeeld een andere soort aluminium gebruikt, afgestemd op de specifieke vereisten van dat proces. Voor frezen is wederom een ander type aluminium nodig. Dit om ervoor te zorgen dat het materiaal optimaal bewerkbaar is.

Na het giet- of bewerkingsproces is het mogelijk om verschillende oppervlaktebehandelingen toe te passen. Bij Sommer Benelux hebben we uitgebreide ervaring met behandelingen zoals poedercoaten, chromateren, surtec en natlakken. Deze behandelingen zorgen niet alleen voor een fijne afwerking, maar ook voor een verhoogde corrosiebestendigheid en langere levensduur van het product.

Neem contact met ons op!


  Het proces van op maat aluminium gieten bij Sommer Benelux

  Bij Sommer Benelux hebben we een gestroomlijnd proces ontwikkeld dat waarborgt dat elk product met de grootste aandacht voor detail en kwaliteit wordt gerealiseerd.

  • Verzoek offerte: Uw wensen en ideeën zijn ons startpunt. Ongeacht of u nu komt met een concept of een gedetailleerd plan, wij zijn er om u te begeleiden.
  • Ontwerp: De specialisten van Sommer Benelux vertalen uw visie naar een doordacht ontwerp, klaar voor de productie.
  • Gieten: Het vloeibare aluminium wordt zorgvuldig in de matrijs gegoten en na stolling verkrijgt het de gewenste vorm. De techniek hangt af van het gewenste product. 
  • Afwerking: Bewerkingen zoals coaten of vernikkelen worden toegepast om het product verder te verfijnen.
  • Kwaliteitscontrole: Wij verzekeren dat elk product dat onze fabriek verlaat voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

  De voordelen van aluminium gieten bij Sommer Benelux

  Finished product: precies het eindproduct dat u bij Sommer Benelux voor ogen had. Volledig uitgewerkt, inclusief alle nabewerkingen en eventuele oppervlaktebehandelingen. Flexibiliteit is een van onze sterkste punten. Het maakt niet uit of het nu gaat om kleine series, verschillende vormen of het gieten van diverse afmetingen aluminium. Bij ons is elk project uniek en verdient het maatwerk

  Dankzij onze technologieën garanderen we korte doorlooptijden zonder compromis op kwaliteit. U kunt bij ons rekenen op deskundig advies; ons team van specialisten denkt actief mee met u om tot de beste oplossing te komen. Het unieke aan Sommer Benelux? Van ontwerp tot eindproduct, alles wordt in eigen beheer uitgevoerd.

  De kosten van aluminium gieten op maat

  Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van aluminium gieten bij Sommer Benelux? Of heeft u een andere specifieke vraag over bijvoorbeeld de kosten van aluminium gieten op maat? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.