Aluminium extrusie is een plastisch vormgevingsproces waarbij een verwarmd aluminium profiel onder aanzienlijke druk door een specifiek ontworpen matrijs wordt geduwd. Hierdoor neemt het aluminium de gewenste vorm aan. Bij Sommer Benelux combineren we vakmanschap en diverse technologieën om eindproducten te produceren die voldoen aan de specifieke eisen van onze klanten. Al tientallen jaren is Sommer Benelux dé specialist als het gaat om nauwkeurige extrusie van aluminium.

Aluminium extrusie als methode 

Het extruderen van aluminium maakt het mogelijk om complexe profielen te creëren die anders moeilijk te vormen zouden zijn. Het geëxtrudeerde aluminium behoudt de sterkte en duurzaamheid waar het metaal om bekend staat, terwijl het ook flexibiliteit biedt in ontwerp en toepassing. Dit proces komt voor in meerdere industrieën. Van de agrarische sector en industrie tot consumentenproducten. Juist vanwege de unieke combinatie van kracht, lichtgewicht en aanpasbaarheid die aluminium extrusie biedt.

Hoe werkt het extruderen van aluminium?

Het extruderen van aluminium is een proces dat precisie vereist. Het begint met het verwarmen van een massief  aluminium tot een specifieke temperatuur. Hierbij wordt het zeer zacht en kneedbaar, maar smelt het nog niet. Eenmaal op de juiste temperatuur gebracht, wordt het aluminium in een houder geplaatst. Vervolgens wordt met behulp van een hydraulische pers aanzienlijke druk uitgeoefend. Hierdoor wordt het product door een matrijs geduwd.

De matrijs, die zeer gedetailleerd is ontworpen naar de gewenste vorm, zorgt ervoor dat het aluminium de beoogde profielvorm aanneemt. Na het extruderen wordt het aluminium profiel snel afgekoeld.  Hierdoor behoudt het zijn nieuwe vorm en eigenschappen. Vervolgens kan het profiel worden nabewerkt. Denk hierbij aan verschillende oppervlaktebehandelingen. Bij Sommer Benelux zorgen we ervoor dat elke stap in dit proces met uiterste zorg en precisie wordt uitgevoerd. Zo bent u verzekerd van een eindproduct van topkwaliteit met een zeer high-end finish.

Neem contact met ons op!

  Diverse toepassingen extrusie aluminium profiel

  Geëxtrudeerde aluminium profielen kennen verschillende toepassingen door hun veelzijdige eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan een grote buis; wanneer wij hier grote stukken van afzagen en deze kantelen, ontstaat er een solide behuizing. Zeker bij zeer diepe behuizingen kan extrusie als een sterk alternatief ingezet worden i.p.v. het onderdeel te frezen.  Dergelijke profielen worden ook ingezet in de bouw voor raamkozijnen, in de auto-industrie voor chassis componenten en in elektronica voor koellichamen. Het is een voorkeursmateriaal in diverse industrieën.


  Waarom kiezen voor aluminium extrusie bij Sommer Benelux?

  Bij Sommer Benelux combineren we expertise met innovatieve technologieën om kwalitatief hoogstaande aluminium extrusieprofielen te leveren. Ons proces waarborgt nauwkeurigheid van begin tot eind. Ons team van specialisten denkt actief mee met u, vertaalt uw visie naar concrete ontwerpen en garandeert een eindproduct dat aan uw verwachtingen voldoet. 

  Korte doorlooptijden, zonder compromis op kwaliteit, is bij Sommer Benelux de standaard. Dankzij onze ervaring in diverse branches en met verschillende toepassingen, bieden we ook maatwerk aan. Alles, van ontwerp tot het eindproduct, wordt in eigen beheer uitgevoerd. Dit zorgt voor een naadloze integratie van alle stappen in het productieproces. Kiezen voor Sommer Benelux betekent kiezen voor betrouwbaarheid, vakmanschap en ongeëvenaarde kwaliteit.

  Kosten aluminium extrusie profiel op maat

  Elke aanvraag is uniek en kent specifieke eisen. Daarom stemmen we graag elk aluminium extrusie profiel nauwkeurig af op de wensen van onze klanten. Bent u geïnteresseerd in aluminium extrusie profielen op maat of wilt u graag een offerte ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden in uw project.