Wat is een resistive touchscreen?

De naam resistieve touchscreen is afgeleid van het Engelse woord ‘resistivity’ . Resistivity staat voor (elektrische) weerstand. De resistive touchscreen reageert op de druk en weerstand. Deze druk komt tot stand wanneer twee elektrische lagen bij de bediening met druk worden verbonden. De twee lagen vormen een spanningsdeler. De positie waar gedrukt wordt bepaald de weerstand en dus de spanningsverdeling tussen de verschillende meetpunten. De basisopbouw van een resistieve touchscreen bestaat uit een toplaag van polyester en een glazen- of kunststof binnenplaat. De binnenplaat wordt door een afstandhouder (spacerdot) van elkaar gescheiden gehouden.

Waarom een resistieve touchscreen van Sommer?

De technologie van onze resistieve touchscreens voldoen aan de hoogste eisen voor bedieningspanelen van industriële en medische toepassingen. Wij ontwerpen en vervaardigen onze touchscreens volgens jouw wensen en specifieke eisen. Denk hierbij aan een grote flexibiliteit in design. Onze resistieve touchscreens zijn te combineren met  met andere invoersystemen zoals membraanschakelaars en keypads. Hierdoor komt u tot uw volledige geïntegreerde HMI-oplossing.  

Het inbouwen van een resistieve touchscreen in onze brede scala aan behuizingen (aluminium, roestvast staal, kunststof) vormt daarnaast geen enkel probleem. Zo maken wij vanuit een complex idee of wens van de klant een innovatieve geïntegreerde HMI-oplossing/invoersysteem.

Productspecifieke voordelen

Bij Sommer profiteert u van talloze voordelen. Maatwerk is wat ons kenmerkt. Samen met u vervaardigen we graag een resistive touchscreen. Hieronder leest u kort de voordelen die Sommer u te bieden heeft.

  • Klantspecifiek design voor sensor en frontfolie;
  • De gecombineerde eenheid kan probleemloos gereinigd worden;
  • Goed bestand tegen chemicaliën en slijtage;
  • Integratie van toetsenborden, behuizingen en displays;
  • Duurzame, betrouwbare oplossing.

Neem nu contact met ons op!

    Behandeling en opbouwmogelijkheden

    De mogelijkheden zijn eindeloos bij Sommer. Uw resistieve touchscreen kunt u voorzien van een glanzende of ontspiegelende oppervlaktebehandeling. Ook een klantspecifieke bedrukking of de integratie met een display of frontplaat behoort tot de mogelijkheden.