Roestvast staal zetwerk, beter bekend als RVS zetwerk, is een populair materiaal in vele industrieën. RVS zetwerk is het proces waarbij plaatmateriaal van RVS wordt vervormd om specifieke vormen of profielen te creëren. Bij Sommer Benelux beheersen we de kunst en de techniek van het RVS zetwerk tot in de details. Hierdoor leveren we producten van hoogwaardige kwaliteit voor diverse toepassingen.

Wat houdt RVS zetwerk in?

RVS zetwerk houdt in dat een plaat RVS door middel van een zetbank in de gewenste vorm wordt gezet. Het materiaal wordt hierbij niet verwijderd of toegevoegd; het wordt slechts vervormd. Vooraf wordt de platen vaak al lasergesneden en gaten uitgestanst. Dankzij moderne technologieën kunnen wij zeer complexe vormen met grote precisie zetten. Bij Sommer Benelux is het mogelijk om zelf maten en vormen aan te geven. Op die manier krijgt u RVS zetwerk op maat die geschikt is voor uw specifieke toepassing. 

Er komt steeds meer vraag uit diverse sectoren naar RVS zetwerk op maat. Bij HMI oplossingen in de bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie wordt bijna altijd met RVS zetwerk gewerkt om de behuizingen op maat te maken.

Voordelen van RVS als materiaal voor zetwerk

De keuze voor RVS in zetwerk biedt meerdere voordelen die bijdragen aan de functionaliteit en duurzaamheid van het eindproduct:

Het proces van RVS zetwerk bij Sommer Benelux

Het proces van RVS zetwerk bestaat uit diverse stappen. Tijdens dit proces zijn wij op elk moment uw aanspreekpunt. Wilt u bijvoorbeeld advies over uw ontwerp of juist wat meer informatie over de diverse afwerkingen? Onze specialisten helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes.

 • Ontwerp en planning: Aan de hand van de specificaties en uw persoonlijke eisen wordt een gedetailleerd ontwerp gemaakt. 
 • Zetproces: Het daadwerkelijke buigen van het RVS gebeurt op een zetbank. Deze machine brengt gecontroleerde kracht en druk aan om het materiaal in de gewenste vorm te buigen zonder het te snijden of te breken.
 • Kwaliteitscontrole: Na het zetten wordt het product geïnspecteerd op afwijkingen of onvolkomenheden. Dit zorgt voor een consistente kwaliteit en precisie in elk geproduceerd item.
 • Afwerking: Afhankelijk van uw wensen kan het product verder worden afgewerkt. Dit bijvoorbeeld door polijsten, slijpen of coaten, om het de gewenste uitstraling te geven.
 • Levering: Nadat het product is goedgekeurd en de afwerking is voltooid, wordt het veilig verpakt en gereed gemaakt voor levering.

 

Neem contact met ons op!

  Diverse diensten van Sommer Benelux

  Sommer Benelux staat niet alleen bekend om haar expertise in RVS zetwerk. Onze dienstverlening strekt zich uit over diverse gespecialiseerde processen en technieken. We hebben ons bekwaamd in onder meer RVS gieten, extrusie van aluminium profielen, aluminium zetwerk en aluminium gieten. Onze professionals realiseren en adviseren evenals over HMI-oplossingen. Hiermee ontzorgen wij onze klanten in de verbinding tussen mens en machine.


  Kosten RVS zetwerk op maat

  Bent u geïnteresseerd in RVS zetwerk op maat of wilt u meer informatie over het kostenplaatje van RVS zetwerk op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te adviseren over de beste oplossing voor uw project.