Roestvrij staal, vaak RVS genoemd, staat bekend om zijn roestbestendigheid bij contact met water. Een van de technieken die wordt gebruikt om RVS te vormen en te bewerken, is het gietproces. Sommer Benelux heeft inmiddels vele tientallen jaren ervaring in RVS gieten. Wij bieden klanten hoogwaardige gietproducten die voldoen aan hun specifieke eisen.

Wat houdt RVS gietwerk in? 

RVS gieten is een productieproces waarbij vloeibaar RVS in een mal wordt gegoten. Zodra het RVS stolt en afkoelt, neemt het de vorm van de mal aan. Dit resulteert in een specifiek product of onderdeel. Het proces van RVS gieten maakt het mogelijk om complexe vormen en structuren te creëren. Met andere productiemethoden, zoals verspanen of lassen, is dit moeilijk of zelfs onmogelijk te realiseren. De unieke eigenschappen van RVS zijn roestbestendigheid, duurzaamheid en de sterkte van het materiaal. Hierdoor kan het product gegoten worden naar uw persoonlijke voorkeur.

Verschillende technieken van RVS gieten

Binnen RVS gieten bestaan er diverse methoden en technieken, met daarbij specifieke voordelen, afhankelijk van het gewenste eindproduct. Sommer Benelux werkt met de volgende technieken:

Kenmerken van het RVS gietproces

Sommer Benelux is gespecialiseerd in het leveren van nauwkeurig gietwerk via de techniek van de verloren wasmethode. Deze gietproducten onderscheiden zich door hun fijne oppervlakteafwerking en strakke toleranties. Dergelijk gietwerk wordt veelal gebruikt in sectoren met hoge kwaliteitsstandaarden. Voor het voldoen aan deze standaarden worden vaak bijzondere legeringen gebruikt.

Eigenschappen

Omschrijving 

Vormflexibiliteit

Verscheidenheid in design & vorm

Oppervlakteafwerking

Uitstekende oppervlaktekwaliteit & minimale ruwheidsniveaus

Maatprecisie

Zeer accurate maatvoering & toleranties

Gietmaterialen

De meeste staalsoorten zijn geschikt voor het gieten

Structuurcomplexiteit

Complexe vormen kunnen als een enkel stuk gegoten worden

Finishing

Beperkte mechanische afwerking vereist

Vormlossing

Het is mogelijk om producten met tegenlossingen te gieten

RVS gietwerk op maat bij Sommer Benelux

Bij Sommer Benelux begrijpen we dat geen twee projecten hetzelfde zijn. Elk eindproduct heeft specifieke vereisten. Juist daarom is maatwerk in het gietproces belangrijk. Sommer Benelux werkt nauw samen met klanten om te achterhalen wat hun exacte behoeften zijn. Op basis van deze inzichten kiezen we de meest geschikte techniek voor het RVS gieten. 

Ongeacht of het nu gaat om complexe componenten voor industriële machines of robuuste onderdelen voor zware machines, wij zorgen ervoor dat elk stuk met precisie en vakmanschap wordt vervaardigd. Door te kiezen voor Sommer Benelux, kiest u voor een partner die streeft naar perfectie in elk op maat gemaakt RVS gietwerk.


Voordelen van RVS gietwerk bij Sommer Benelux

Elk project is uniek en onze aanpak weerspiegelt dit begrip. Enkele voordelen van RVS zetwerk op maat bij Sommer Benelux samengevat zijn:

 • Complete begeleiding: Vanaf het eerste idee tot een volledig uitgewerkt product, wij zijn uw partner in elk stadium van het proces.
 • Veilig transport: Elk product dat ons pand verlaat, wordt veilig en zorgvuldig verpakt. Op die manier komt het onbeschadigd op bestemming aan.
 • Meedenken vanaf 0-serie: Of het nu gaat om prototypes, 0-series of massaproductie, wij denken met u mee. Bovendien is het mogelijk om uw voorraadbeheer uit te besteden aan ons. Dit zorgt voor een vlotte levering wanneer dat nodig is.
 • Adviserende rol: Wij nemen een kritische en adviserende rol op ons in het totale proces. Ons doel is om u te helpen de beste oplossingen te vinden voor uw specifieke behoeften.
 • Alles onder één dak: Dankzij onze samenwerking met betrouwbare partners beschikken wij over alle technieken, materialen en processen. Zo realiseren wij de ideale HMI-oplossing. Dit betekent dat we zelden processen hoeven uit te besteden, wat leidt tot kostenbesparingen voor onze klanten.

Neem contact met ons op!

  Uw partner in diverse metaalbewerkingstechnieken

  Naast ons gespecialiseerd RVS gietwerk, zijn we trots op het aanbieden van een diversiteit aan andere diensten. Zo kunt u bij ons ook terecht voor RVS zetwerk. Onze expertise strekt zich verder uit naar:

  Bovendien is Sommer Benelux ook sterk in het adviseren en realiseren van HMI-oplossingen. Onze specialisten zorgen voor een optimale verbinding tussen mens en machine. Hierdoor kunnen we onze klanten volledig ontzorgen in het productieproces.

  Benieuwd naar de kosten van RVS gieten op maat?

  Bent u benieuwd naar wat wij specifiek voor uw project kunnen betekenen? Of wenst u een offerte voor RVS gieten op maat? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij staan klaar om u te adviseren en samen te kijken naar de beste oplossing voor uw toepassing. We helpen u graag verder.