Sommer Benelux is dé specialist in het zetten van aluminium. Met onze geavanceerde technologie leveren we hoogwaardig aluminium zetwerk dat aan al uw eisen voldoet. Aluminium zetwerk op maat biedt een efficiënte oplossing voor het vormen van aluminium onderdelen. Door het zetproces realiseren we complexe vormen en contouren met een hoge mate van precisie. Dit resulteert in onderdelen die nauw aansluiten bij uw eindproduct.

Aluminium zetwerk in het kort en diverse mogelijkheden

Aluminium zetwerk is het proces waarbij aluminium platen in specifieke vormen worden gezet. Dankzij de unieke eigenschappen van aluminium (lichtgewicht, corrosiebestendig en sterk) is het materiaal geschikt voor diverse toepassingen. De veelzijdigheid van aluminium zetwerk maakt dat het zowel binnen- als buitenshuis toegepast wordt.

Binnen de industrie speelt aluminium zetwerk bijvoorbeeld een belangrijke rol. Het wordt gebruikt voor het vervaardigen van functionele onderdelen in machinebouw, zoals beschermkappen, steunen of bevestigingsmaterialen. Daarnaast speelt aluminium zetwerk een belangrijke rol bij HMI-oplossingen, waarbij een naadloze integratie met mechanische en elektronische componenten vereist is.

Voordelen van aluminium zetwerk bij Sommer Benelux

Sommer Benelux biedt meer dan enkel hoogwaardig aluminium zetwerk. Onze ervaring en expertise stellen ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden. Enkele voordelen van aluminium zetwerk op maat bij Sommer Benelux samengevat zijn: 

 • Van concept tot productie: Al vanaf de 0-serie denken we actief met u mee.  Ongeacht of het nu gaat om een prototype of massaproductie, bij ons bent u aan het juiste adres.
 • Voorraadbeheer: Sommer Benelux biedt de mogelijkheid om voorraad te behouden voor klanten. Op die manier hoeft u niet ergens anders uw voorraad op te slaan. 
 • Alles onder één dak: Samen met onze partners beschikken wij over alle benodigde technieken, materialen en processen. Dit stelt ons in staat om de meest optimale totaaloplossingen te bieden. Onze diverse diensten en geïntegreerde aanpak geven ons een groot onderscheidend vermogen in de markt.
 • Kostenbesparing: Doordat we alle processen in eigen beheer hebben, houden we de kosten laag. 
 • Diverse afwerkingsopties: Kies uit verschillende materiaal- en afwerkingsmogelijkheden.

Neem contact met ons op!

  Proces aluminium zetwerk op maat

  Het aluminium plaatwerk wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Om die reden doorloopt elk project bij Sommer Benelux een zorgvuldig proces. 

  • Aanvraag: Ongeacht of u een initiële schets of een volledig uitgewerkte technische tekening heeft, bij Sommer Benelux staan we klaar om uw visie te realiseren. We starten het traject daarom altijd met een gedetailleerde bespreking van uw behoeften.
  • Advies en ontwerp: Bij Sommer Benelux ontzorgen we u van a tot z. We nemen u mee in elk stadium van het proces. Daarbij bieden we altijd deskundig advies om te zorgen dat het eindproduct goed aansluit op uw wensen. Zo werken onze specialisten mee aan het definitieve ontwerp, met oog voor detail. 
  • Afwerking: Het zetwerk kan verder worden verfijnd door processen zoals poedercoaten, anodiseren (waarbij de buitenlaag van het aluminium harder en meer weerbestendig wordt) en afwerking op kleur. Standaard bieden we afwerkingen zoals blank-  of zwart anodiseren aan, maar andere kleuren zijn op aanvraag ook mogelijk.
  • Levering: Van een eerste  idee tot een compleet uitgewerkt product, wij zorgen dat het in uw proces past. Voordat uw producten onze fabriek verlaten, zorgen we dat het veilig en goed verpakt is voor transport.

  Geïnteresseerd in de kosten voor maatwerk aluminium zetwerk?

  Elk project is klant specifiek. We leveren daarom maatwerk voor al uw behoeften op het gebied van aluminium zetwerk. Onze specialisten werken nauw met u samen om ervoor te zorgen dat het eindproduct precies is zoals u het voor ogen heeft, zowel in vorm als afmeting en afwerking. Meer informatie over de mogelijkheden van aluminium zetwerk bij Sommer Benelux? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste beslissingen.